Raha – ravintoketjun suuri Predator

Suhina, kohina ja lintujen laulu – siinä esimerkkejä häiritsevistä äänistä, jotka takuuvarmasti dominoivat ja pilaavat nauhoituksesi ääniraidan, jos ja kun olet päättänyt tehdä haastattelun ulkoilmassa hiljaisen toimistohuoneen sijaan.

Mutta tulipa tätäkin metodia kokeiltua.

Ja ehkä kyseisellä koettelemuksella oli jokin tarkoitus. Ainakin se metaforisesti sopi hyvin yhteen kuudennen haastateltavani Laurin mielenmaiseman kanssa – mies täynnä kokeilukulturalismia ja tiettyä eläimellisyyttä.

Tällaisia tyyppejä onkin aina inspiroivaa päästä tapaamaan!

pexels-photo

Lauri oli aikaisemmista haastateltavistani ensimmäinen, joka ei tuntunut omaavan yhtään sen kummempaa tunnereaktiota hyönteisiä kohtaan – niin hyvässä kuin pahassakaan.

Päinvastoin lähestymistapa hyönteisruokaa kohtaan oli hyvin pragmaattinen: hinta ratkaisee sen mitä kaupasta kotiin kannetaan.

Tulevana meklarina Lauri pystyi välttämään perinteisen ”sen-pitää-olla-halpaa-mutta-en-osaa-sanoa-kuinka-halpaa” jargonin ja paiskaamaan suoria numeroita hyönteisruokaa myyville ja tekeville yrityksille:

  • 10 euroa per kilo

Eli tuossa kattohinta. Jos se onnistuu, niin kaupat Laurin kanssa tulevat välittömästi.

Mutta miksi?

”Pyrin syömään pääosin vain lihaa, kasviksia ja hedelmiä, eli hyvin Paleoruokavalion mukaisesti”.

Hyönteisruoka voisi siis sopia Laurille sen hiilihydraatittomuuden ja toisaalta proteiinin takia. ”Maulla ei tosiaan ole niin väliä”.

Lopussa Lauri nostaa esiin vielä näkökulman ja pointin, jota en ainakaan itse usein kuule tai edes tule jostain syystä ajatelleeksi: ”Ruoan pitää täyttää ja viedä nälkä pois”. Nerokasta, mutta täysin totta!

Missä on ruoka, joka pyrkisi nousemaan pois keskinkertaisesta markkinoinnista vetoamalla juuri tähän täyden vatsan tuomaan iloon? Se olisi aika valtti.

pexels-photo-489607

Laurin aikaisemmin kokeilema vegaanidietti kaatuikin muinoin juuri tähän syyhyn – pelkkä kasvisruoka ei riittänyt tyydyttämään urheilullisen miehen tarpeita ja kylläisyyden kokemusta ei siis koskaan täysin saavutettu. Oli palattava lihaan.

Kuinka täyttävää ruokaa hyönteiset sitten olisivat, sitä ei Lauri vielä tiedä tässä vaiheessa vähäisistä hyönteisruoka kokeiluista johtuen. Tarvitaan siis lisää sirkan rouskuttelua, jotta tulos tähän kysymykseen löytyisi.

Mutta jos elintarvikelaki joskus hyönteisruoan osalta vielä muuttuu, on Laurilla napakka vinkki hyönteisruoan tuotteistajille tästäkin asiasta:

  • Kokonaisina ja maustamattomina, ei eineksiä kiitos

Kiitos Laurille haastattelusta!

(Kuvat: Pexels.com)

%d bloggers like this: